Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Τρίτη 11-09-2012

Το τηλ. χτύπησε και μετά από 20'' είχαμε ήδη κλείσει ραντεβού για ακόμα ένα ψάρεμα. Θα πηγαίναμε για ένα βραδινό ψάρεμα με ψυχολογία ανεβασμένη μετά το σπάσιμο του φράγματος των 100 ψαριών την τελευταία φορά. 

Το βράδυ ξεκίνησε ήρεμα με μερικές λίγδες που ξεκίνησαν να γεμίζουν τον κουβά. Ο Σάκης πιο ζωηρός έφερνε με μεγαλύτερη συχνότητα ενώ ο Νικήτας πάλευε με τα παράμαλα. Όλα κυλούσαν ήρεμα μέχρι που ο Σάκης δέχτηκε τρελό χτύπημα. Ξεκίνησε να φέρνει κάτι μεγάλο...τόσο μεγάλο που μετά από λίγο αναγκάστηκε να αφήσει το καλάμι και να αρχίσει να μαζεύει με τα χέρια. Ο Νικήτας παράτησε και αυτός το καλάμι του και κοιτούσε ανυπόμονος να δει τι επρόκειτο να ανέβει στη βάρκα. 


Ένα σαλάχι γύρω στα 5 κιλά έκανε την εμφάνιση του. Προσπαθήσαμε να βρούμε τρόπο να το βάλουμε στη βάρκα και σκεφτήκαμε να το ρίξουμε στην τρύπα της άγκυρας καθώς δεν υπήρχε ούτε απόχη αλλά ούτε και γάντζος. Την ώρα ομώς που σήκωνε ο Νικήτας την πετονιά για να το βάλει μέσα, το βάρος του ψαριού μαζί με ένα τίναγμα του, το απαγκίστρωσε. Ήτανε το πιο μεγάλο ψάρι που θα έμπενε στη βάρκα. Πήραμε το μάθημα. Πότε ξανά χωρίς απόχη !



Η συνέχεια ήταν το ίδιο συναρπαστική. Μετά από λίγη ώρα ο Νικήτας πήρε και αυτός ένα δυνατό τσίμπημα λίγο πριν το ανέβασμα για δόλωμα. Ένα αρκετά μεγάλο καβούρι είχε πιαστεί. Τρομερό ! Μέχρι το τέλος της βραδιάς τα καβούρια έγιναν δύο στον κουβά και ακόμη δύο που έκαναν την εμφάνιση τους δίπλα στη βάρκα.

Ένα μικρό καλαμαράκι τέλος εμφανίστηκε για να έρθει να συμπληρώσει την ομορφιά της θάλασσας αυτό το ωραίο βραδινό. Ήταν μια τόσο διαφορετική ψαριά, τόσο ξεχωριστή! Τελική συγκομιδή 24 ψάρια, 2 καβούρια + η ανάμνηση του σαλαχιού !

Megapsarades μου έρχονται καλύτερα !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου